FLASH

Zbulohet: Sa qytetarë jo të BE-së u dëbuan nga vendet evropiane?

Zbulohet: Sa qytetarë jo të BE-së u dëbuan nga vendet evropiane?

09.04.2023 Diaspora

Më shumë se 422,000 qytetarë jo të BE-së u urdhëruan të largoheshin nga vendet evropiane në vitin 2022, tregojnë shifra të reja, por cilat shtete janë më produktivët në dëbimin e shtetasve të vendeve të treta? Dhe nga janë ata?

Më shumë se 422,000 shtetas jo të BE-së u urdhëruan të largoheshin nga vendet e BE / EFTA (Zvicra, Islanda, Norvegjia dhe Lihtenshtajni) në vitin 2022, një rritje me gati një të katërtën në krahasim me vitin 2021, kur numri ishte rreth 342,000, sipas të dhënave të publikuara në 31 mars nga zyra statistikore e BE-së Eurostat.

Ndër vendet anëtare të BE-së, Franca dha numrin më të madh të urdhëresave për t’u larguar (135,640), e ndjekur nga Kroacia (40,550) dhe Greqia (33,600). Këto tre vende së bashku përbënin pothuajse gjysmën e shtetasve të vendeve të treta të urdhëruar të largoheshin nga BE në vitin 2022.

Ata u pasuan nga Gjermania (32,860), Italia (28,185) dhe Austria (26,355). Për sa i përket vendeve të tjera të mbuluara nga The Local, Suedia urdhëroi të largoheshin rreth 14,885 shtetas jo-BE, Spanja 10,805, Zvicra 5,530, Norvegjia 3,560 dhe Danimarka 2,450.

Rritja më e madhe në numrin e urdhëresave për t’u larguar të dhëna qytetarëve jo të BE-së midis 2021 dhe 2022 u regjistrua nga Italia (+154%), Austria (+130%) dhe Spanja (+138%). Në Norvegji numri i njerëzve të urdhëruar të largohen ra pothuajse përgjysmë, nga 7,130 në 2021.

Dallimi midis numrit të personave që u dëbuan dhe numrit të personave të kthyer, i cili mund të jetë i rëndësishëm dhe varion midis vendeve, shpjegohet me ankesat e mundshme ndaj vendimit, marrjen eventuale të një leje qëndrimi.

Deon plâtrerie-peinture Sàrl Ndërtimtari Rue des Bains 35, 1205 Genève,
Zvicër
Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni
New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë
Tanko GP d.o.o. Ndërtimtari Tominceva cesta 24, Kranj, 4000 Kranj,
Slloveni