FLASH

Presidentja Osmani në Kalabri nderohet me çmimin “Gjergj Kastrioti”

Presidentja Osmani në Kalabri nderohet me çmimin “Gjergj Kastrioti”

11.04.2023 Kosovë

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka takuar arbëreshët e komunës së Fransitës së Italisë.

Të parës së shtetit iu nda çmimi “Gjergj Kastrioti”, çmim për të cilin tha se është mirënjohje para së gjithash për betejën historike të Kosovës për liri dhe ruajtjen e identitetit kombëtar.

“Po ashtu, në zemër të Arbërisë, në praninë e shumë arbëreshëve të Frasnitës, inauguram sheshin, i cili e mban emrin e Republikës sonë, sheshi ‘Kosova’”, shkroi Osmani.

Tutje, ajo tha se nga sot, Kalabria ka një copës Kosove në zemër të saj.

Deon plâtrerie-peinture Sàrl Ndërtimtari Rue des Bains 35, 1205 Genève,
Zvicër
ISEFERI SH.P.K. Prodhimtari Zona Industriale-Shirokë, 23000 Suharekë,
Kosovë
Tanko GP d.o.o. Ndërtimtari Tominceva cesta 24, Kranj, 4000 Kranj,
Slloveni
Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani