FLASH

Shtatë kosovarë donin të hynin ilegalisht në Kroaci, në mesin e tyre katër fëmijë

Shtatë kosovarë donin të hynin ilegalisht në Kroaci, në mesin e tyre katër fëmijë

08.04.2023 Aktuale

Shtatë shtetas të Kosovës, në mesin e tyre katër fëmijë, janë gjetur nga policia të martën në kufirin shtetëror me Serbinë, ndërsa hyrjen e paligjshme në Kroaci ua mundësoi një shtetas i Serbisë 50-vjeçar dhe një burrë 60-vjeçar nga Kosova, të cilët u arrestuan.

Policia Vukovar-Srijem ka njoftuar se policia kufitare në vendkalimin kufitar të Tovarnikut ka ndaluar një veturë të drejtuar nga një shtetas serb 50-vjeçar, nën dyshimin se ka transportuar tetë shtetas të Kosovës përtej kufirit.

Nga hetimet u konstatua se ai së bashku me një shtetas të Kosovës 60-vjeçar i cili u gjet në kufi me bashkëqytetarë të tjerë, kanë lejuar një grua 29-vjeçare, dy meshkuj të moshës 25 dhe 27 vjeç dhe katër fëmijë të kalojnë rrugën, kufirin ilegalisht, shkruan 24shqip.eu.

Policia ndaloi një 50-vjeçar dhe një 60-vjeçar nën dyshimin se kanë kryer veprën e hyrjes, lëvizjes dhe qëndrimit të paligjshëm në Republikën e Kroacisë. 

Shtetasit e tjerë kosovarë, konform rregullave ligjore, kanë shprehur synimin për mbrojtje ndërkombëtare dhe janë transportuar në Qendrën Pritëse të Kërkuesve të Mbrojtjes Ndërkombëtare, njofton policia.

New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë
Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani
ISEFERI SH.P.K. Prodhimtari Zona Industriale-Shirokë, 23000 Suharekë,
Kosovë
Hallka Marketing Agency Marketing / Web Rr. Brigada 123, 23000 Suharekë,
Kosovë