FLASH

“Serbia duhet të paguajë dëmshpërblim për të pagjeturit në Kosovë” 

“Serbia duhet të paguajë dëmshpërblim për të pagjeturit në Kosovë” 

09.04.2023 Aktuale

Pasojat ia dinte, andaj provoi doemos t’i shmangej.

Por, pas më shumë se një viti rezistencë, sipas palës kosovare, Serbia, nuk arriti t’i ikë termit, Persona të Zhdukur me Forcë, që i sjellë goxha përgjegjësi asaj me dokumentin për të pagjeturit.

Pos hapjes së arkivave dhe prezantimit të dokumenteve sekrete mbi vendndodhjen e personave të zhdukur, Beogradi preket edhe në kuletë.

Termi i përfshirë në Konventën Ndërkombëtare për Mbrojtjen e Personave nga Zhdukja me Dhunë, parasheh dëmshpërblimin e familjeve të viktimave.

Edhe pas dakordimit për deklaratën që pret nënshkrimin e krerëve të dy vendeve, kryenegociatori serb, Petar Petkoviq, mohoi se kanë pranuar termin për të cilin luftoi shumë Kosova.

New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë
Hallka Marketing Agency Marketing / Web Rr. Brigada 123, 23000 Suharekë,
Kosovë
Deon plâtrerie-peinture Sàrl Ndërtimtari Rue des Bains 35, 1205 Genève,
Zvicër
Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani