FLASH

Sa fitojnë banorët e BE-së? Ja ku do të mund të fitoni më shumë

Sa fitojnë banorët e BE-së? Ja ku do të mund të fitoni më shumë

10.04.2023 Diaspora

Sipas të dhënave të Eurostat për vitin 2022, Kroacia është në fund të renditjes për çmimin mesatar të një ore pune në BE. Pas kroatëve janë hungarezët, rumunët dhe bullgarët.

Në pothuajse 10 vitet e fundit, shumë qytetarë të ballkanit kanë shkuar në vende të tjera të Bashkimit Evropian, shumica e tyre “në kërkim të bukës”. Inflacioni, i cili është dukshëm i madh në çmimet në dyqane, por edhe në segmente të tjera të konsumit, në mënyrë të pashmangshme do t’i detyrojë disa të tjerë të largohen në kërkim të një jete më të mirë. 

Sipas të dhënave të Eurostat për vitin 2022, Kroacia është ndër të fundit në Bashkimin Evropian për sa i përket çmimit mesatar të një ore pune. Madje është 2.5 herë më e ulët se mesatarja dhe vetëm hungarezët, rumunët dhe bullgarët paguhen më pak. 

Nga ana tjetër më së miri fitojnë banorët e Luksemburgut, të ndjekur nga Danimarka, Belgjika, Franca, Holanda, Suedia… 

Edhe sllovenët, sipas çmimit mesatar të një ore pune në BE, janë nën mesataren. PAS KRISHTIT

Ndërsa sa i përket rritjes së çmimit të një ore pune nga viti 2021 deri në vitin 2022, ai është rritur me tetë për qind në Kroaci. Rritja më e madhe u rrit në Bullgari, me 15 për qind, e ndjekur nga Lituania dhe Rumania. 

Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni
New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë
Tanko GP d.o.o. Ndërtimtari Tominceva cesta 24, Kranj, 4000 Kranj,
Slloveni
Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani