FLASH

Punonjësit e kantoneve Vaud dhe Lozanë duan paga më të larta

Punonjësit e kantoneve Vaud dhe Lozanë duan paga më të larta

01.04.2023 Zvicër

Punonjësit e shtetit në kantonin Vaud, në Zvicrën perëndimore, po vazhdojnë të bëjnë presion për paga më të larta, përcjell albinfo.ch.

Edhe ditë më parë u raportua se rreth 3000 njerëz dolën në rrugë në Lozanë në mbështetje të kësaj kërkese.

Sindikatat, megjithatë, kanë sinjalizuar një gatishmëri për kompromis.

Rritja e pagave kërkohet për shumë arsye, me theks të veçantë inflancioni që ka përfshirë sidomos sektorin e ushqimeve.

Punonjësit e Vaud kanë kërkesat e njëjta me ata të Lozanës, për një page më të lartë në mënyrë që jeta e tyre të jetë më e përballueshme karshi rritjes së çmimeve.

Deon plâtrerie-peinture Sàrl Ndërtimtari Rue des Bains 35, 1205 Genève,
Zvicër
Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani
Tanko GP d.o.o. Ndërtimtari Tominceva cesta 24, Kranj, 4000 Kranj,
Slloveni
Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni