FLASH

Për herë të parë kalohet kuota gjinore, 12 gra fitojnë ulëse në kuvendin komunal në Suharekë

Për herë të parë kalohet kuota gjinore, 12 gra fitojnë ulëse në kuvendin komunal në Suharekë

29.10.2021 Lajme

KQZ sot ka shpallur rezultatet përfundimtare për kryetar komunash, ku edhe zyrtarisht është konfirmuar fitorja e Bali Muharremaj dhe AAK-së në Suharekë.

Ditëve në vijim pritet edhe shpallja e rezultateve përfundimtare të kandidatëve për kuvende komunale. Megjithatë SuharekaOnline ka siguruar listën e asambleistëve të ardhshëm në kuvendin komunal në Suharekë.

Për herë të parë kuvendi komunal në Suharekë do të ketë 12 gra që përbëjnë 38.71% të 31 asambleistëve që ka ky institucion.

Me këtë rezultat zgjedhor këto gra kanë arritur të kijojnë një situatë ku drejtimi i partive politike në Suharekë më nuk do të jetë një terren i mbizotëruar thuajse tërësisht nga burrat.

Sipas renditjes alfabetike këto janë 12 gratë që kanë fituar ulëse në kuvendin komunal në Suharekë:

 1. Afërdita Mamaj
 2. Besa Kuqi
 3. Bulëza Kuçi
 4. Doruntina Zenelaj
 5. Elmaze Bytyçi
 6. Festë Kabashi
 7. Fidajie Kukaj
 8. Jehona Rrafshi
 9. Laureta Tafaj
 10. Mevlude Kabashi
 11. Sanie Kuqi-Rexhepaj
 12. Sheqerie Zyrapi
ISEFERI SH.P.K. Prodhimtari Zona Industriale-Shirokë, 23000 Suharekë,
Kosovë
Leard d.o.o. Ndërtimtari Temniška ulica 69, 4202 Naklo,
Slloveni
Hallka Marketing Agency Marketing / Web Rr. Brigada 123, 23000 Suharekë,
Kosovë
New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë