FLASH

Pas bisedimeve me Brukselin, Gjermania hedh poshtë planin për legalizimin e kanabisit

Pas bisedimeve me Brukselin, Gjermania hedh poshtë planin për legalizimin e kanabisit

12.04.2023 Gjermani

Qeveria gjermane të mërkurën hodhi poshtë planet për legalizimin e kanabisit, duke paraqitur legjislacionin që do të lejonte kultivimin dhe shpërndarjen private përmes grupeve jofitimprurëse, por jo shitjet e përhapura të drogës në dyqane.

Të rriturit në Gjermani do të jenë në gjendje të rritin dhe konsumojnë kanabis rekreativ privatisht ose përmes klubeve të anëtarëve jofitimprurës deri në fund të vitit, njoftoi të mërkurën ministri i shëndetësisë i vendit, duke zvogëluar planet e mëparshme për ta bërë ilaçin të shpërndahet në dyqane ose farmaci në mbarë vendin.

“Politika e mëparshme e kanabisit ka dështuar,” tha ministri i shëndetësisë, Karl Lauterbach, teksa prezantoi qasjen e re dyfazore të qeverisë gjermane për legalizimin e kanabisit në një konferencë shtypi në Berlin. “Tani ne duhet të shkojmë në rrugë të reja.”

Pas një modeli pionier në Spanjë, faza fillestare parashikon krijimin e “klubeve sociale të kanabisit”, të cilat janë të kufizuara secila në 500 anëtarë dhe janë ekskluzive për ata që jetojnë në Gjermani.

Anëtarët e moshës 21 vjeç e lart do të mund të marrin legalisht deri në 25 g kanabis në ditë nga këto klube, deri në 50 g në muaj. Për moshat 18-21 vjeç, pagesa mujore është e kufizuar në 30 g. Konsumimi i barit në ambientet e klubeve do të jetë i ndaluar.

Sipas propozimeve të qeverisë gjermane, nuk do të ishte më e paligjshme që të rriturit të kultivonin kanabis rekreativ në shtëpinë e tyre, me lejimin e rritjes në shtëpi deri në tre bimë.

Një fazë e dytë, e kufizuar në pesë vjet, do të lejojë një numër qytetesh dhe bashkish në të gjithë Gjermaninë të licencojnë “dyqane të specializuara” për të shitur kanabis rekreativ si pjesë e një programi pilot të ngjashëm me ato në disa shtete të SHBA dhe Kanada.

Lauterbach tha se faza e dytë do të trajtohej pas pushimit të verës, por nuk specifikoi një datë fillimi apo emërtimin e qyteteve që do të merrnin pjesë në skemë.

Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni
Leard d.o.o. Ndërtimtari Temniška ulica 69, 4202 Naklo,
Slloveni
Tanko GP d.o.o. Ndërtimtari Tominceva cesta 24, Kranj, 4000 Kranj,
Slloveni
ISEFERI SH.P.K. Prodhimtari Zona Industriale-Shirokë, 23000 Suharekë,
Kosovë