FLASH

Pandemia COVID-19 i kushtoi Zvicrës 8 miliardë franga

Pandemia COVID-19 i kushtoi Zvicrës 8 miliardë franga

22.06.2023 Zvicër

Fatura përfundimtare për pandeminë Covid-19 në Zvicër është llogaritur në rreth 8 miliardë franga zvicerane.

Rreth 5 miliardë franga u paguan nga fondet qendrore federale, ndërsa kantonet duhej të përballonin kostot nga 2.3 miliardë deri në 2.9 miliardë frang, raporton swi, përcjell Albinfo.ch.

Deri në 958 milionë franga u përballuan nga siguruesit shëndetësorë për të trajtuar pacientët dhe 380 milionë franga të tjera për vaksinat midis 2020 dhe 2022.

Shumica e kostove të pandemisë federale u konsumuan nga testimi (3 miliardë franga) dhe prokurimi i vaksinave dhe furnizimeve shëndetësore, si maskat (1.7 miliardë franga).

Kostoja e vaksinave për kantonet ishte pak më pak se gjysmë miliardë franga.

Vlerësimi i kostove të pandemisë Covid-19 për Zvicrën, të cilat u publikuan të mërkurën, u urdhërua nga një mocion parlamentar në vitin 2020.

Tanko GP d.o.o. Ndërtimtari Tominceva cesta 24, Kranj, 4000 Kranj,
Slloveni
Hallka Marketing Agency Marketing / Web Rr. Brigada 123, 23000 Suharekë,
Kosovë
Leard d.o.o. Ndërtimtari Temniška ulica 69, 4202 Naklo,
Slloveni
Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani