FLASH

Mërgimtarët përfundojnë pushimet pranverore në Kosovë, 2 orë pritje në Merdare

Mërgimtarët përfundojnë pushimet pranverore në Kosovë, 2 orë pritje në Merdare

15.04.2023 Kosovë

Pushimet pranverore në shkollat në Zvicër, Gjermani dhe Austri, pastaj festat siç ishin Pashkët, bënë që shumë mërgimtarë të udhëtojnë drejt vendlindjes, për të kaluar pushimet në shtëpitë e tyre.

Pritje të gjata ka pasur edhe mbrëmë në dalje të kufirit në Merdarë dhe Dheut të Bardhë për të lëshuar vendin. Pritjet dhe kolonat ishin mbi 1 orë.

Merdari si duket edhe gjatë ditës së shtunë do të mbetet pika më e ngarkuar.

Koha për të dalë nga Kosova, sipas Qendrës për Menaxhim Kufitar në këtë pikë është mbi 2 orë (120 minuta).

Pikat e Kalimit KufitarHyrje (min)Dalje (min)Kolona (metra) 
Hyrje
Kolona (metra) 
Dalje
Qafë e Prushit03-0503-050000
Qafë e Morinës03-0503-050000
Kullë03-0503-050000
Bërnjak03-0503-050000
Glloboqicë03-0503-050000
Stançiq03-0503-050000
Vërmicë03-0503-050000
Hani i Elezit03-0503-050000
Jarinje03-0503-050000
Mutivodë03-0503-050000
Muçibabë03-0503-050000
Dheu i Bardhë03-0515-200050-70
Merdarë03-05100-12000400

Referuar të dhënave të fundit të publikuara nga Qendra Kombëtare për Menaxhimin e Kufirit, në pikëkalimin Dheu i Bardhë pritjet janë më të shkurtëra.

Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni
New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë
Leard d.o.o. Ndërtimtari Temniška ulica 69, 4202 Naklo,
Slloveni
ISEFERI SH.P.K. Prodhimtari Zona Industriale-Shirokë, 23000 Suharekë,
Kosovë