FLASH

Italia shpall gjendjen e jashtëzakonshme për emigrantët, paralajmërohet vendosja e kontrolleve në kufirin me Slloveninë

Italia shpall gjendjen e jashtëzakonshme për emigrantët, paralajmërohet vendosja e kontrolleve në kufirin me Slloveninë

11.04.2023 Itali

Në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, me propozim të ministrit të Mbrojtjes Civile dhe Politikave Detare Nello Musumeci, qeveria miratoi gjendjen e jashtëzakonshme në të gjithë territorin kombëtar, pas rritjes së jashtëzakonshme të fluksit të emigrantëve nëpër rrugët e Mesdheut.

Gjendja e jashtëzakonshme, e mbështetur me një kredi fillestare prej pesë milionë eurosh, do të zgjasë gjashtë muaj.

“Kemi plotësuar me kënaqësi kërkesën e ministrit të Brendshëm Matteo Piantedosi, duke e ditur mirë – tha Musumeci – seriozitetin e një fenomeni që po regjistron një rritje prej 300 për qind është e lidhur vetëm me ndërhyrjen e vetëdijshme dhe të përgjegjshme të Bashkimit Evropian”.

Ndryshe zëvendëskryeministri italian dhe ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Matteo Salvini tha se Sllovenia duhet të fillojë edhe një herë pranimin e refugjatëve që kaluan ilegalisht kufirin italo-slloven, përndryshe do të vendosim kontrollin në kufirin italiano-slloven.

“Ne duhet të pajtohemi me Slloveninë se do të bëjë atë që duhet të bëjë dhe atë që ka bërë në të kaluarën,” tha Salvini në lidhje me situatën e refugjatëve në Friuli-Venezia Giulia, e cila është pika hyrëse për refugjatët nga Rruga e migrimit të Ballkanit Perëndimor në Itali.

ISEFERI SH.P.K. Prodhimtari Zona Industriale-Shirokë, 23000 Suharekë,
Kosovë
New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë
Hallka Marketing Agency Marketing / Web Rr. Brigada 123, 23000 Suharekë,
Kosovë
Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni