FLASH

Fluks i ri i refugjatëve në Itali

Fluks i ri i refugjatëve në Itali

10.04.2023 Itali

Vetëm gjatë 24 orëve të fundit në Lampeduza janë regjistruar 17 zbarkime, me gjithsej 679 migrantë.

Operacionet e shpëtimit filluan dje nga ”Guardia di Finanza”, strukturat e Kapitenerisë dhe Frontex dhe vazhduan gjatë gjithë ditës, transmeton ansa.

Shumë gra dhe fëmijë gjithashtu zbarkuan në Lampeduza.

Grupet e ndryshme që mbërritën raportuan se ishin larguar nga Zarzis, Chebba, Jebiniana dhe Kerkenna dhe paguanin deri në 4 000 dinarë për të mbërritur në Itali.

Pas 17 zbarkimeve ditën e djeshme dhe pesë gjatë natës, në qendrat e grumbullimit janë 1 436 migrantë.

Leard d.o.o. Ndërtimtari Temniška ulica 69, 4202 Naklo,
Slloveni
Tanko GP d.o.o. Ndërtimtari Tominceva cesta 24, Kranj, 4000 Kranj,
Slloveni
Deon plâtrerie-peinture Sàrl Ndërtimtari Rue des Bains 35, 1205 Genève,
Zvicër
New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë