FLASH

Evropën e pret një verë me nxehtësi ekstreme

Evropën e pret një verë me nxehtësi ekstreme

18.04.2023 Lajme

Ndryshimet klimatike kanë sjellë ndikime në sitinën e verës duke shënuar temperatura ekstrem dhe reshje të pakta.

Në vitin 2022, Evropa përjetoi verën më të nxehtë të regjistruar, me valë të shumta të të nxehtit, temperatura rekord, thatësira dhe zjarre në disa vende.

E teksa tashmë po afron vera parashikimet tregojnë se ka shumë gjasa që të përjetojmë një verë shumë më të ngrohtë se normalja në pjesën më të madhe të Spanjës, Francës, Italisë, Greqisë, Kroacisë, Serbisë, Mbretërisë së Bashkuar, Irlandës, Zvicrës, Shqipërisë, Sllovenisë apo Austrisë.

Sa i përket reshjeve, vera në të gjithë Evropën do të shënohej nga normaliteti. Nuk presim reshje mbi ose nën normale.

Një verë shumë e nxehtë në Evropë mund të ketë një sërë ndikimesh në sektorë dhe aspekte të ndryshme të shoqërisë.

Temperaturat e larta mund të kenë një ndikim negativ në shëndetin e njeriut, veçanërisht në grupet vulnerabël si fëmijët, të moshuarit dhe njerëzit me probleme shëndetësore para-ekzistuese.

Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani
Leard d.o.o. Ndërtimtari Temniška ulica 69, 4202 Naklo,
Slloveni
Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni
Deon plâtrerie-peinture Sàrl Ndërtimtari Rue des Bains 35, 1205 Genève,
Zvicër