FLASH

Çka po ndikon që të shtohet mungesa e banesave në Zvicër?

Çka po ndikon që të shtohet mungesa e banesave në Zvicër?

13.05.2023 Zvicër

Një grup punues ka identifikuar se mungesa në rritje e banesave në Zvicër po përkeqësohet nga burokracitë si mbi ndotjen akustike, përcjellë albinfo.ch.

Sot, nga aplikimi i planifikimit deri në lejen e ndërtimit duhen mesatarisht 140 ditë – 56 ditë më shumë se në vitin 2010, sipas Bankës Kantonale të Cyrihut.

Lejet e ndërtimit për pronat me qira janë ulur me 1500 krahasuar me një vit më parë, ndërsa emigracioni është rritur me një të tretën gjatë të njëjtës periudhë, paralajmëroi banka në një raport të fundit, shkruan swissinfo.ch.

Zvicra përballet me mungesën e 51,000 shtëpive, thotë studimi. Kjo përmbajtje u publikua më 26 shkurt 2023, por që Zvicra po shkon drejt mungesës më të madhe të banesave në 30 vjet, shkruan gazeta NZZ am Sonntag.

Grupi u shpreh se mungesa vjen pasi një sërë rregullash zhurmash, uji dhe mbrojtjes së peizazhit e kanë ngadalësuar ndërtimin në një driblim në krahasim me kërkesën, përcjellë albinfo.ch.

Në projektin për zhbllokimin e ndërtimit do të marrë pjesë edhe Shoqata Zvicerane e Qyteteve. Zëvendëspresidentja Corine Mauch tha se rregulloret në Cyrih po bllokojnë përpjekjet për të ndërtuar banesa më të përballueshme.

Megjithatë, pjesë të ndryshme të Zvicrës do të kenë nevojë për zgjidhje të ndryshme për të përmbushur nevojat për strehim, shkruan swissinfo.ch.

New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë
Hallka Marketing Agency Marketing / Web Rr. Brigada 123, 23000 Suharekë,
Kosovë
ISEFERI SH.P.K. Prodhimtari Zona Industriale-Shirokë, 23000 Suharekë,
Kosovë
Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani