FLASH

Çfarë (nuk)lejohet në bagazhin e dorës, së shpejti Zvicra “mund” ti shfuqizojë rregullat

Çfarë (nuk)lejohet në bagazhin e dorës, së shpejti Zvicra “mund” ti shfuqizojë rregullat

15.04.2023 Zvicër

Jo të gjitha produktet ushqimore dhe kozmetike lejohen në bagazhin e dorës. Megjithatë, rregullat e rrepta së shpejti mund të shfuqizohen.

Është e qartë se nuk do ta kaloni kontrollin e sigurisë në aeroport me një shishe 1 litërshe ose me shampon XXL . Por ç’të themi për atë gjalpë kikiriku që dëshironi të hani gjatë udhëtimit ? Apo deodoranti i sapo blerë?

Një listë e detajuar  e të gjitha sendeve të mundshme mund të gjendet në faqen e internetit të Aeroportit të Cyrihut , si dhe një shpjegim nëse dhe në çfarë rrethanash këto mund të barten në bagazhin e dorës. Nga përzierja e gatshme e fondue (pa problem) te Nutella (vetëm në kushte të caktuara) te torta me krem ​​(nuk mund të mbahet në bagazh dore, vetëm në valixhe) – lista është e gjatë.

Po gjalpi i kikirikut? Ashtu si shumë produkte të tjera ushqimore ose kozmetike, kjo bie në kategorinë “Po, por vetëm në kushte të caktuara”. Konkretisht, kjo do të thotë se i përket lëngjeve, aerosoleve, sprejve, pastave, xhelit ose substancave të ngjashme me xhel, siç mund të lexohet në faqen e internetit të Aeroportit të Cyrihut.

gefahrgutvorschriften_2021_EN

Këto mund të transportohen vetëm në mbajtës plastike me një kapacitet maksimal prej 100 mililitrash dhe duhet të paraqiten veçmas në pikën e kontrollit të sigurisë në një qese transparente dhe të rimbyllshme.

Rregullat strikte në lidhje me lëngjet në bagazhet e dorës kanë qenë në fuqi që nga një tentativë për sulm terrorist në 2006 dhe shërbejnë për të mbrojtur sigurinë e fluturimit. Megjithatë, kjo mund të përfundojë së shpejti. Sepse aeroportet si London City, London Heathrow, Mynih dhe Frankfurt po planifikojnë testime ose po i zbatojnë tashmë ato në mënyrë që rregullat të mund të hiqen. Teknologjitë dhe pajisjet e reja të sigurisë e bëjnë të mundur.

Një aeroport që ka vënë tashmë në funksion një sistem të tillë të ri të kontrollit të pasagjerëve është Aeroporti Shannon në Irlandë. Ju mund të merrni lëngje të tilla si pije, produkte kozmetike ose të ngjashme në bagazhin tuaj të dorës pa kufizime në madhësi. Kjo rregullore e re jo vetëm që e bën më të lehtë paketimin, por edhe shkurton kohën e pritjes në pikën e kontrollit të sigurisë. 

Leard d.o.o. Ndërtimtari Temniška ulica 69, 4202 Naklo,
Slloveni
Hallka Marketing Agency Marketing / Web Rr. Brigada 123, 23000 Suharekë,
Kosovë
Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni
Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani