FLASH

A mund të hyjnë kosovarët dy herë brenda 90 ditëve në zonën Schengen?

A mund të hyjnë kosovarët dy herë brenda 90 ditëve në zonën Schengen?

20.04.2023 Lajme

Parlamenti Evropian i dha dritën jeshile liberalizimit të vizave për Kosovën të marten, ndërkohë që data finale e lëvizjes pa viza në zonën Schengen, është 1 janari i vitit 2024.

A keni të drejtë të hyni dy herë në Schengen zonë?

Po, mundeni. Ata të cilët udhëtojnë për në vendet e Evropës, që janë në këtë zonë duhet t’i llogarisin mirë ditët e tyre të qëndrimit.

Ato nuk duhet ta kalojnë numrin prej 90 ditësh në periudhën kohore prej 180 ditësh.

Cilat dokumente nevojiten për të udhëtuar?

Dokumenti i cili nevojitet për të udhëtuar është një pasaportë e lëshuar brenda 10 vjetëve të mëparshme. Ajo duhet të jetë e vlefshme të paktën tre muaj pas udhëtimit të realizuar në zonën Schengen.

Leard d.o.o. Ndërtimtari Temniška ulica 69, 4202 Naklo,
Slloveni
Hallka Marketing Agency Marketing / Web Rr. Brigada 123, 23000 Suharekë,
Kosovë
Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni
New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë