FLASH

51 për qind e njerëzve pa pasaportë zvicerane duan më pak migrim në Zvicër

51 për qind e njerëzve pa pasaportë zvicerane duan më pak migrim në Zvicër

18.04.2023 Zvicër

A duhet që Zvicra të kufizojë më shumë emigracionin, për shembull me kuota? Në një sondazh të kryer nga 20 Minuten dhe Tamedia, çështja është shumë e njohur në të gjitha rajonet, partitë dhe grupmoshat. 

Edhe të huajt janë kryesisht pro me 51 për qind. Nëse do të mund të votonin, 21.7 përqind do të votonin për SVP-në. Partia planifikon të nisë një nismë të re për të kufizuar imigracionin në vitin zgjedhor.

Niveli i lartë i miratimit midis votuesve të klasës së mesme është gjithashtu i habitshëm: 73 përqind e FDP dhe 71 përqind e simpatizantëve të qendrës duan të kufizojnë më shumë imigracionin. Në mesin e votuesve të SVP-së është 93 për qind. Edhe në PS dhe të Gjelbërit, me 41 dhe 37 përqind respektivisht, pakicat relativisht të mëdha ende duan instrumente më të forta kundër imigracionit.

Shumica e njerëzve në të gjitha rajonet, partitë dhe grupmoshat duan të kufizojnë më ashpër emigracionin. Më pak e theksuar tek të rinjtë (56 përqind tek ata nën 34 vjeç) sesa tek ata mbi 65 vjeç me mbi 70 përqind. Në fshat, 66 për qind duan të kufizojnë imigracionin, në qytet 55 për qind.

Dëshira për më pak imigrim është veçanërisht e theksuar në Ticino dhe Zvicrën lindore, me 65 për qind secila. Por ka edhe shumicë në Zvicrën perëndimore, në Mittelland dhe në zonën e Cyrihut. 

New Born Master Arsim dhe Edukim Rruga Xhavit Sylaj p.n.,
Kosovë
Bautrocknung-Profi GmbH Ndërtimtari Berliner Allee 35, 30855 Langenhagen,
Gjermani
Vitamina - Marketing Agency Marketing / Web Srednje Bitnje 72, 4209 Žabnica,
Slloveni
Deon plâtrerie-peinture Sàrl Ndërtimtari Rue des Bains 35, 1205 Genève,
Zvicër